Welcoming a New Baby Into The Family

האושר המזוכך של תינוק חדש בבית מגיע בעסקת חבילה עם שינויים בדינמיקה המשפחתית, כשהאח הבכור מתחיל להבין שחייו, כפי שהכיר עד כה, הולכים להתהפך עליו. אז איך בכל זאת ניתן להציג את הבייבי באופן המיטיב ביותר לאחיו הבכור ולכם? אלו השלבים

לקראת סוף חודש תשיעי, כשהכול לחוץ, עייף, קשה ועומד להתפקע, המחשבה על השינויים הקרבים בדינמיקה המשפחתית יכולה להביא אותנו לפתחו של התקף חרדה. המחשבה על טיפול בתינוק נוסף, לילות בלי שינה והשינויים ההורמונליים שהולכים לשטוף אותנו הם לא פחות ממהממים. ולא בקטע טוב. ובין לבין יש את ילדינו הראשון, בכורינו - הראשון שפתח לנו את הלב, זה שתרגל אותנו לאהוב באופן שטרם הכרנו, זה שגם הביא אותנו למצבי קיצון זוגיים ואישיים ובעיקר זה שהביא אושר גדול ומזוכך לחיינו. אותו אחד שלא מודע לכך שחייו, כפי שהכיר עד כה, הולכים להתהפך עליו. אז איך בכל זאת ניתן להציג את התינוק החדש באופן המיטיב ביותר לאחיו הבכור ולכם?

תחילת התהליך: לזרום עם הטנטרום

את הצגת התינוק החדש לילד הבכור לא כדאי להתחיל סמוך ללידה, אלא יש להתחיל את התהליך עוד כשהבטן כבר מתחילה לקבל נוכחות משמעותית. דברו עם הילד, כל ילד בהתאם לגילו, וספרו לו על השינויים שהולכים להתחולל במשפחה. כדאי להיות בהירים וברורים לגבי השינויים שיגיעו בתקופה שאחרי הלידה ולגבי הציפיות שלכם מהילד מהרגע שהתינוק ייוולד – תתפלאו כמה ילדים מבינים. זכרו לתת תיקוף לכל רגשות הילד שיעלו, גם השמחים והמאושרים וגם הכעוסים והמתוסכלים. אם זה בסדר שאנחנו נהיה בהיסטריה מהשינוי הקרב ובא, זה בסדר שגם הם יחטפו טנטרום פה ושם.

חשיבה לטווח ארוך

סיכוי סביר שבכורינו הולך לחטוף שוק בשבועות/חודשים הראשונים לחייו של התינוק וזה ממש בסדר. פתאום ביתו החמים של הילד הראשון הופך לזירת קרב בה נלחמים על המשאב היחיד שחשוב - תשומת הלב של ההורים. בנקודת הזמן הזו בחייו הוא ככל הנראה יחווה הרעה בתנאים. הכול בסדר – אין פה עילה לתביעה. חשוב לזכור שבטווח הקצר יהיו שינויים מטלטלים ולא פשוטים, אך בטווח הארוך הרווח שבכורינו יפיק מהיותו אח גדול יעלה על מספר שבועות מורכבים ולא פשוטים. אם תצליחו לזכור את זה לאורך תקופת ההסתגלות, זה ישים את הקשיים בהם תתקלו בפרופורציה.

הפרדת רשויות והענקת סמכויות

ישנן אסכולות הגורסות כי כדאי לנצל את השבועות הראשונים לחייו של התינוק לזמן איכות אחד על אחד עם ההורה השני, זה שלא שקוע בלופים אינסופיים של הנקה. זה כמובן רעיון לא רע וזה גם מקל על ההתנהלות הלוגיסטית בבית, אך לא צריך להפריז. כדאי לזכור שבסופו של דבר כולם צריכים ללמוד איך חיים כמשפחה מורחבת בעלת שני ילדים, להבין את הדינמיקה החדשה שנוצרה ולדעת כיצד מתנהלים בה תחת התפקידים החדשים של כולם. זו הזדמנות נהדרת להעצים את בכורינו ולהעניק לו סמכויות מנהלתיות בבית.

סקרנות בריאה: לאפשר לאח הגדול להתקרב

כפי שלכם נולד ילד נוסף, לבכוריכם נולד אח חדש - וזהו קשר שמתחיל מהיום הראשון. אפשרו לאח הגדול להכיר את אחיו הקטן: תנו לו להתקרב אליו, ללטף אותו, לתת לו מוצץ כשצריך ואף לנסות להרגיע אותו. ישנה נטייה שלנו כהורים לגונן על התינוק הרך מחשש לשבירתו, ולכן אנו נדרכים בכל פעם שהגדול מתקרב. כדאי לאפשר את הקירבה ואת הסקרנות של הבכור, זה חשוב לקשר שייבנה ביניהם ולתחושת האחריות שיפתח הבכור כלפי הרך הנולד.

DISCOVER MORE