Aharoni X Factory 54

מעשה ב-54 אטריות: פגשנו את אהרוני לשיחה על אופנה, קולינריה ומה שביניהם, והרמנו סדרת צילומים מיוחדת אצלו בבית. בונוס: מתכון למנת נודלס מטריפה שהכין במיוחד עבורנו

ישראל אהרוני היה מאז ומתמיד מחובר לאופנה, עם סגנון אישי נועז וייחודי, הכולל כמה יציאות אקסטרווגנטיות שיכולות להיראות טוב רק עליו. אחרי מספר הופעות מצוינות שלו לבוש באאוטפיטים של פקטורי 54, ידענו שאנחנו חייבים לעלות שלב ביחסים והצענו לו לשתף פעולה בסדרת צילומים מיוחדת. "אני חושב שזו אחלה יציאה. אין לי מידות של דוגמן, ואפילו עליי הבגדים נראים נהדר", העיד על עצמו אהרוני - ובצדק.

"נולדתי גנדרן. אני טווס בלי בושה"

מאיפה התחילה התשוקה שלך לאופנה?

"זה נמשך כבר שנים רבות, למעשה נולדתי גנדרן. אני טווס בלי בושה. ב'מאסטר שף' אני נורא אוהב להתלבש, כי איפה עוד יש לי הזדמנות להרביץ תלבושות נפלאות אם לא בפריים-טיים בטלוויזיה? אז אני מרביץ שם חופשי".

לאיזה מותגים אתה מתחבר?

"אני אוהב מנעד רחב מאוד של מותגים וסגנונות. גם בייסיק אני מאוד אוהב, וגם דברים יותר מקושטים. אני מאוד אוהב את יוז'י יאממוטו, אוהב כל מה שהוא עושה. אני מאוד מתחבר גם לבתי האופנה אלכסדר מקווין, איסי מיאקי, דיזל ואוף ווייט".

את אהרוני אנחנו פוגשים בביתו שבשדרות רוטשילד בתל אביב, בסוף הסגר השלישי, ימים מורכבים עבור אנשי תעשיית הקולינריה בישראל. מצד אחד המסעדות סגורות כבר תקופה ארוכה, ומצד שני כל התחום בפריחה. תכניות אוכל מככבות בלוח השידורים מבוקר עד ערב, מעדניות חדשות נפתחות כמו פטריות אחרי הגשם, כולם בבית רק רוצים לבשל או לאכול או לבשל ולאכול. אנשים שאף פעם לא טרחו להיכנס למטבח, פתאום נהיו בשלנים.

"זה מטורף מה שקרה, אבל אפשר להבין את זה. אנשים היו כלואים בבית במשך שבועות שלמים, מבוהלים, משועממים. הסיטואציה החדשה גרמה להם להוציא את התסכולים על בישול, וזה נהדר", מספר לנו אהרוני. "זאת גם סוג של פעילות מגבשת, תעסוקה לכל המשפחה. הרי במילא אוכלים, אז למה לא לבשל? סליחה על הביטוי השחוק 'אוכל מנחם', אבל זה נכון הפעם".

איך עבר עליך הסגר?

"בסגר בראשון הייתי 7 שבועות בתוך הבית, לא הוצאתי את האף, לא ראיתי את הילדים ולא את הנכדים. הרי עוד לא ידענו כלום והייתה בהלה נוראית. אבל לא נתתי לעצמי לשקוע לדכדוך או למרה שחורה. אני אדם שהוא מאוד פעלתן, ולא נתתי לסגר הזה להגביל אותי. הייתי עסוק, שיפצתי, סידרתי, זרקתי דברים שאני לא צריך. מאז ועד עכשיו אני פעיל הרבה יותר. בשנה האחרונה צילמנו עוד עונה של 'מאסטר שף', ופתחתי שתי קצביות שאחת נפתחה ממש באמצע הקורונה".

גם אצל אהרוני הפך הזום למרכיב מרכזי בחייו, אבל מכיוון קצת יותר מרים מישיבות עבודה עם הקולגות מהמשרד או טקס קבלת שבת עם הגננת. " קשת החכמים שידרו כל יום בצהריים סדנת בישול לייב. זה היה מדהים ויצר אפקט מטורף שבעקבותיו הגיע הרעיון שאעביר סדנאות זום. עשיתי מאז המון סדנאות בישול בזום ונהניתי מאוד".

היו לך תגליות חדשות במטבח במהלך השהייה המאולצת בבית?

"ניצלתי את הזמן לבשל דברים מורכבים יותר, כלומר מנות שאני לא עושה בדרך כלל או מבשל אולי לעתים רחוקות. למשל ביף וולינגטון, שזה פילה בקר שלם עם תערובת פטריות".

היה חסר לך לבשל להרבה אנשים? לארח?

"אני נטרפתי מזה. הרגשתי את זה הכי חזק בליל הסדר. אני רגיל לארח ולבשל ל-30 או 40 אנשים, אין לי סירים קטנים בבית, אני לא מכיר דבר כזה, ופתאום מצאתי את עצמי בערב החג נאלץ לבשל לשלושה אנשים שהיו בבית – הבן הצעיר שלי, אשתי ואני. אז מה עשיתי? היה לי סיר ענק, כזה שמבשלים איתו בחדרי אוכל בצבא. הכנתי מרק עוף עם מלא קניידלך, אני מדבר על 5 קילו קמח מצה כן? כתבתי בקבוצת הווטסאפ של הבניין שמי שרוצה מוזמן לבוא עם סיר קטן, מסכות וכפפות. זו היתה המחאה הקטנה שלי – לעשות כיף לשכונה".

איך אתה רואה את עתיד המסעדנות בעידן פוסט קורונה?

"זוהי התעלומה הגדולה ביותר, סימן השאלה הגדול. אני לא חושב שזה יחזור להיות מה שהיה, הרבה מסעדות אהובות לא ייפתחו מחדש, או לא ייפתחו באותה צורה. מעבר לעובדה שמדובר באסון לענף ומשבר גדול, אני מקווה שלפחות זו תהיה הזדמנות לתקן את כל הרעות החולות של הענף, לדוגמא נושאים כמו הרגולציה המסובכת של פתיחת מסעדות ובתי אוכל, שעולה המון כסף".

את היום כיף שעשינו אצל אהרוני חתמנו בזלילה חסרת נימוסים של מנת נודלס מושלמת ופשוטה להכנה. דאגנו להביא לכם את המתכון, שיהיה לכם מה להכין בבית עד שייפתחו המסעדות.

54 SPICY NOODLES

מנה סינית קלאסית, קלה וממש נהדרת שנוצרה במיוחד עבור פקטורי 54

מצרכים

אטריות נודלס
שום
ג'ינג'ר
צ'ילי
2 קופסאות פטריות
אפונת שלג
בצל ירוק

הכנות

קודם קוצצים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומניחים רגע בצד
פורסים 2 קופסאות פטריות לאורך ל-4 חתיכות מכל פטריה
מנקים קופסת אפונת שלג מהחוט שבקצה כל אפונה
חותכים 5 חתיכות בצל ירוק לפיסות של כ-4 סנטימטרים

תהליך הבישול

מבשלים את האטריות במי מלח במשך 3-4 דקות
מסננים, שוטפים במי ברז ומרעננים את האטריות ממש ממש במהירות

מחממים 3-4 כפות שמן במחבת ווק
כשהשמן ממש חם - מכניסים פנימה כפית שמן צ'ילי, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים כדקה
מוסיפים את הפטריות והבצל ומערבבים בזריזות כדקה
מוסיפים את אפונת השלג לערבוב של חצי דקה נוספת
לבסוף מוסיפים את האטריות המבושלות

מוסיפים יין אורז, רוטב סויה, שמן שומשום, מלח ופלפל לפי הטעם
מערבבים עוד 2-3 דקות ותאמינו או לא - המנה מוכנה

DISCOVER MORE