הטרנד המנומר הפך לאלמותי, ואין פאשניסטה שלא מחזיקה לפחות פריט אחד בארון. כהומאז' לפרינט החייתי והמעניין, חברנו שוב לעדי מרום – שיצרה במיוחד עבורנו גרסה מנומרת וייחודית לעוגת וניל, ריבת חלב ושקדים. המתכון המפנק משלב פרינט מנומר מהפנט, ועושה כבוד לטרנד האייקוני שלא נס ליחו. כל מה שצריך לדעת על הקינוח המושלם – והחיבור המפתיע בין אופנה לטעמים.
שיתוף הפעולה שלנו עם יוצרת התוכן הקולינרי, עדי מרום, כבר הפך למסורת. זו הפעם החמישית שאנחנו עובדים יחד, והפעם החלטנו להתמקד באחד הפרינטים הכי טרנדיים וותיקים: מנומר. עדי, שידועה ביכולת שלה לחבר בין טעמים לאסתטיקה, יצרה עבורנו גרסה מיוחדת ומפתיעה – עוגת וניל, ריבת חלב ושקדים, שמצליחה לשלב בין עושר טעמים לנראות משגעת.
הפרינט המנומר נחשב לאחד מהדוגמאות האיקוניות והעל-זמניות בעולם האופנה. הוא התחיל את דרכו כבר במאה ה-18, כשהיה סמל לעושר, יוקרה ואקזוטיקה. בשנות ה-40 וה-50 של המאה ה-20 הוא אומץ על ידי הוליווד והפך לאופנתי במיוחד, ובשנות ה-80 קיבל טוויסט פרוע ונועז כחלק ממראה ה"פאוור לוק" של נשים חזקות.
מה שמייחד את הדפס המנומר הוא היכולת שלו לעבור בין סגנונות — הוא יכול להיראות סקסי, פראי, מתוחכם או אפילו קז'ואלי, תלוי בגזרה, בצבעוניות ובאופן השילוב שלו. עם השנים נוספו לו פרשנויות רבות: מצבעים טבעיים של חום, שחור ובז' ועד גרסאות צבעוניות יותר עם נגיעות של ורוד, ירוק או סגול. כיום, הפרינט הזה לא מוגבל רק לבגדים – הוא מופיע גם באביזרים, נעליים, תיקים ואפילו עיצוב פנים. הוא נתפס כדרך לבטא אישיות, תעוזה וסגנון מובחן – כזה שלא מפחד לבלוט.
לרגל הצילומים, עדי מרום לבשה גופייה וג'ינס של בית האופנה הלוהט גאני ומטפחת מנומרת של בית האופנה הוותיק והאיכותי דולצ'ה גבאנה, שמשלב לא מעט לאורך השנים ירקות, פירות ומאכלים שונים בצילומיו. המטפחת, עשויה משי, היא פיס אייקוני שמזוהה מאד עם בית האופנה האיטלקי.

עוגת וניל ריבת חלב ושקדים מנומרת:
לשכבה המצוירת-
חלבון ביצה
2 כפות סוכר
כפית שמן
2 כפות קמח
צבע מאכל חום ושחור
לספוג-
(את העוגה הזו מכינים פעמיים, פעם אחת עם האיור המנומר ובפעם השנייה חלקה לשכבות הפנימיות של העוגה)
5 ביצים
חצי כוס סוכר = 100 גרם
1/4 כוס שמן = 50 גרם
2/3 כוס קמח = 100 גרם
לקרם-
500 מ״ל שמנת להקצפה 38%
1/3 כוס סוכר
2 כפות פודינג וניל
למילוי-
שקדים פרוסים קלויים
ריבת חלב
לגנאש-
50 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
נתחיל בדוגמא המנומרת-
בקערה נערבב יחד חלבון, סוכר, שמן וקמח, נחלק ל-2 קערות ועם מעט צבע מאכל נצבע את התערובת לצבע חום ושחור.
נניח על תבנית תנור משומנת נייר אפייה והשמן גם אותו, בעזרת שקית זילוף ניצור דוגמא מנומרת עם הצבעים, נכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות ל2 דקות רק שהצורה תישמר.
נעבור לעוגה-
נפריד ל2 קערות חלבונים וחלמונים, בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח חלבון וסוכר ונפעיל עד קבלת קצף יציב, נוסיף שמן וחלמונים ונערבב בעדינות עד איחוד, ננפה פנימה קמח ונערבב בתנועות קיפול עד שנטמע.
ניצוק את הבלילה לתבנית עם הדוגמא וניישר בעדינות, נכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות טורבו כ14 דקות נוציא ונצנן בחוץ, נחלץ בזהירות אחרי שמתקרר.
נחתוך את העוגה עם הדוגמא ל2 רצועות ארוכות בגובה של 11 ס״מ ונתאים לתבנית עגולה ברוחב שאיתו אנחנו מרכיבים את העוגה.
את אותה עוגה נכין שוב רק בלי הדוגמא המנומרת ואיתה נבנה את השכבות של העוגה עצמה לאחר שהעוגה מוכנה נקרוץ 3 עיגולים שמתאימים בקוטר לקוטר של התבנית שאיתה אנחנו משתמשים.
נעבור לקרם-
בקערת המיקסר נניח שמנת, סוכר ופודינג ונפעיל על מהירות בינונית עד קבלת קרם יציב.
נתחיל בלסדר את הרצועות שחתכנו לתבנית שהצד המנומר כלפי חוץ, נניח בסיס של עוגה בתחתית, נזלף שכבה של קרם, ומעל נזלף ריבת חלב ונפזר שקדים, נניח עוד שכבה של קרם, נזלף מעל ריבת חלב ושקדים פרוסים, נניח שכבה נוספת של ספוג ומעל נזלף שכבה דקה של קרם וניישר בעזרת פלטה לשכבה חלקה ככל הניתן, נכניס למקרר ונעבור לגנאש-
נמיס יחד שוקולד חלב מריר ושמנת עד קבלת גנאש חלק, ניצוק מעל העוגה ונניע מעט לשכבה אחידה, נכניס למקרר ל3-4 שעות לפחות וזה הכל נחלץ את העוגה ונגיש, תהנו!

כדי להפוך את ההשראה למציאות, יצרנו קטגוריה מיוחדת באתר שמרכזת את הפריטים שלבשה עדי יחד עם פריטים נוספים בפרינט המנומר. היכנסו לקטגוריה המנומרת באתר ותנו לנמרה שבכן לזהור.