Factory 54 Kids x Miri Lev

הטיפ הכי חשוב להתמודדות עם כאבי צירים, תופעת הבעלים המתעלפים, והלידה הטבעית שהיא לא תשכח לעולם. מירי לב, הדולה המבוקשת בישראל, עונה על כל מה שרציתם לדעת. סודות מחדר הלידה

גל הבייבי בום של השנה האחרונה העניק למירי לב, אחת הנשים העסוקות גם ככה, רצף נוסף של חוויות בלתי נשכחות בחדר הלידה. גם אחרי אינספור לידות חשוב לה להעביר את המסר שמדובר בעצם בחוויה מהנה. "אפשר להפוך את החוויה הזאת לאחרת ממה שאנחנו חושבות שהולך להיות, או אחרת מהחוויה שאנחנו מפחדות ממנה. פשוט להפוך אותה למשהו כיף".

מירי לב היא דולה ואחות מוסמכת, שנחשבת לאורים והתומים בכל הנוגע לכניסה להריון, הכנה ללידה והדרכת תינוקות. היא מאוד מבוקשת בקרב נשים הריוניות המחפשות ליוויי בחדר הלידה. רשימת הנשים שלקחו אותה אל החוויה הכי אינטימית שיש כוללת שמות נוצצים מאיה ורטהיימר, אגם רודברג וגל גדות. כי כן, גם וונדר-וומן שמחה לקבל עזרה.

לב מעבירה קורסים וסדנאות בנושא לידה והורות לתינוקות עד גיל שנה, ומעבירה הרצאה בשם "בשבילה גיבורות יולדות", הפונה אל הורים טריים והורים שבדרך. "כל לידה היא מעוררת השראה, לכל לידה יש את הסיפור שלה ואת החוויה שלה", היא מסכמת, "התינוק בסוף הוא ההשראה הכי גדולה של כולנו".

מה השאלה הכי נפוצה ששואלים אותך?

"הדבר הראשון שתמיד שואלים אותי הוא מה זה דולה, ואני עונה שדולה זו מישהי שמלווה את כל תהליך הלידה. אני יודעת שהרבה מדמיינים מישהי שמחבקת את הכאב ומחבקת עצים, אבל אני לא כזאת. אני קודם כל אחות, ואני כל הזמן מדגישה את זה".

 

אז איך זה עובד בעצם? באיזה שלב את מצטרפת ללידה?

"לרוב שואלים אותי מתי אני בעצם מגיעה, והאם אני מגיעה הביתה כשמתחילים צירים. בואו, זה יכול לקחת חמישה ימים, שבוע, שבועיים.. אני מגיעה אל חדר הלידה, שם הכל קורה, שם כל הקסם מתחיל, אבל זה יפה לחשוב שאני יכולה להגיע שבועיים לפני".

 

מה הכי חשוב לארוז בתיק לחדר הלידה?

"הכי חשוב להביא את הדברים שמרגישים לכן בית כמו השמיכה שנעימה לכן, הכרית שנוחה לכן, או חפצים שנותנים לכן להיזכר בריח שאתן אוהבות. בסוף כל מה שצריך באמת בחדר הלידה זה להרגיש את הבית, להרגיש במקום בטוח, זה מה שמשנה את כל החוויה". (את הרשימה המלאה של מירי צירפנו בסוף הכתבה)

בואי נדבר קצת על אפידורל.

"אפידורל מביא איתו המון דברים שאנחנו לא מצפות להם. אנחנו מדברות על זה המון בקורס הכנה ללידה כדי שבנות יידעו לא לפחד כשהן רועדות או כשהן חושבות שהן אלרגיות לחומר, כי אלו תופעות הלוואי המוכרות של האפידורל. הכי מצחיק כשהן מתחילות להגיד לי 'אני לא מרגישה את הרגליים, משהו קורה'".

 

איך היו הלידות שלך?

"הלידות שלי היו מדהימות. עם אלי, הבכורה שלי, היתה לי לידה די ארוכה, היו זירוזים וכל מה שהיה אפשר לדחוף שם דחפנו. אבל מאי, כשהוא בא, זה היה צ'יק צ'ק, 10 דקות הוא היה בחוץ".

 

היו לך קרייבינגס בהריון?

"לבעלי כל הזמן היה צורך שיהיו לי חשקים כאלה, כל הזמן הוא שאל מה להביא לי. זה לפעמים יותר עניין של הבעל מאשר של האישה. אנחנו סומכות על זה שאנחנו עכשיו בהריון ומותר לנו לאכול הכל ולעוף על עצמנו. אז למה לא לשלוח את בעלי להביא לי המבורגר עם חלווה ב-12 בלילה?"

 

מה בעצם התפקיד של הגבר בחדר הלידה?

"רוב הנשים לא סומכות באמת על הבעל שלהן והן בטוחות שהוא יתעלף, לא יצליח להתמודד עם הסיטואציה, לא יחזיק מעמד או לא יוכל לראות את זה, אבל בסוף רוב הגברים מתפקדים מדהים. יש כמובן גם את המתעלפים, תמיד יהיו אותם. גברים בחדר לידה צריכים משימות, צריכים שנתפעל אותם, 'לך תביא קפה, לך תביא כרית', יותר קל להם בצורה הזאת".

יש לך סיפור מיוחד שזכור לך כדולה בחדר לידה?

"היתה לי לא מזמן יולדת שכולכן תרצו להיות כמוה – כי היא לא מרגישה כאבים בכלל. לא צירים ולא בזמן הלידה. היא אומרת לי איזה "איי" קטן ויולדת. היא ילדה בחדר לידה טבעי, בתוך המים, עם שמנים, מוזיקה ואווירה הכי מושלמת. תוך כדי הלידה היא דיברה איתי רגיל לגמרי, בלי להרגיש כאבים, זה היה הכי הזוי שיש. אני בפתיחה 3 דיברתי עם אלוהים".

 

מה הטיפ הכי חשוב שיש לך להתמודדות עם כאבי צירים?

"העניין הכי טריקי הוא שכל אחת מרגישה את הצירים אחרת. יש כאלה שיחוו אותם מהבטן התחתונה, יש נשים שיחוו אותם מהגב, יש נשים שירגישו מין לחץ לא ברור, כל אישה תרגיש את הציר אחרת. הדרך הכי טובה לדבר על צירים היא להבין שזה בא והולך. זהו לא כאב רציף, לכן לא משנה כמה יהיה לך כואב ולא משנה כמה זמן זה יימשך – זה בא והולך ובסוף נגמר".

 

איזה מסר חשוב לך להעביר לנשים אחרי לידה?

"נשים אחרי לידה צריכות לזכור שהכל בסדר. יש תחושה שבחוץ כולן מהממות ומדהימות וחזרו לעצמן, אבל לא כל מה שאנחנו רואות אמיתי. תהיו מכילות מכילה כלפי עצמכן, תאהבו את עצמכן, בסופו של יום יצרתן את פלא הבריאה, אין תפקיד חשוב מזה בעולם. כל מה שאתן מרגישות זה בסדר, תרשו לעצמכן גם לקבל עזרה ממי שאפשר כי זו תקופה לא פשוטה. כדאי גם להכין את בן הזוג שלא כל בכי אחה"צ זה דיכאון אחרי לידה, ולא כל פעם שאני בוכה כי אין אבוקדו בסושי זה דיכאון אחרי לידה. לפעמים פשוט צריך להכיל את זה שהגוף שלנו מפוצץ כרגע בהורמונים, וזה יעבור".


מירי לב פותחת את סדרת ההרצאות שאנו משיקים בחנות הילדים החדשה FACTORY 54 KIDS בקניון רמת אביב. הסדרה תכלול הרצאות מיוחדות, שיועברו על ידי מומחים בנושאי הורות.

DISCOVER MORE