Balenciaga

המאסטר של ההוט-קוטור: כל מה שצריך לדעת על הסדרה החדשה והמדוברת המציגה את חייו ומורשתו של כריסטובל בלנסיאגה

דיסקרטיות, אקסקלוסיביות, סגנון ייחודי ותשומת לב לפרטים הקטנים הם מה שהגדירו את בית האופנה על שם כריסטובל בלנסיאגה כנחשק אך גם כמסתורי ביותר. בעוד שדיור, ז׳יבנשי ושאנל נחגגו ציבורית, דווקא היה זה בלנסיאגה שמלאכת ההוט-קוטור הייתה המוכרת לו ביותר. מגיל 12 היה מחייטי-העל של גאטריה, העיר הקטלאנית-ספרדית בה נולד, ולאחר מכן עיצב כבר לבני המלוכה הספרדית. עם המעבר לפריז, והקמת בית האופנה על שמו ב-1937, השתלט על השוק, שלב אחר שלב, דרך דיגום ועיצוב הנעשה על גוף האישה עצמה, במה שהיה שיעור בעיצוב ומלאכה לתעשייה שלמה.

ה"מאסטר של הוט-הקוטור"- כך כינה אותו כריסטיאן דיור בלכתו, כאשר היכולת "לתקן כל פגם" דרך עבודת יד ארוכת טווח ובניית גזרות בלתי אפשריות, נחשפת כיום בצילומי X-Ray המוצגים במוזיאונים. חוסר הפשרות זיכה אותו בהכרה כמעצב צרפתי, כינוי שלא ניתן בקלות למעצב זר, וגם בחברות ב- Fédération de la Haute Couture et de la Mode (הפדרציה להוט-קוטור ואופנה) הצרפתית.

כעת, ובפעם הראשונה, סיפורו של כריסטובל בלנסיאגה נחשף דרך המסך הקטן בסדרת דרמה עוצרת נשימה, המבקשת לתאר את חייו ואת עבודתו של מעצב-העל במשך 30 שנותיו בפריז. המסע פוגש גם דמויות גדולות כמו מרלן דיטריך, קוקו שאנל, אודרי הפבורן וכרמל סנואו, העורכת האגדית של מגזין הארפר'ס בזאר. הסדרה אינה רק הצצה לחייו של בלנסיאגה, אלא גם לפסיפס הרחב שהרכיב את הנוף הקריאטיבי של פריז באותן השנים והגדיר את עידן האלגנטיות של עולם האופנה לאחר מלחמות העולם.

הסדרה הנוסטלגית הזו מהווה גם דרך הפצה נוספת החושפת את דרכי העבודה ויצירותיו של בלנסיאגה ביחס לתקופה ובאופן עלילתי. היא מגיעה למסך לאחר אינספור תערוכות בינלאומיות על מורשתו, שנחגגה גם, בין היתר, במוזיאון תל אביב בשנת 2013. מדוע הסדרה יוצאת כעת? התזמון אינו אקראי, ומסתנכרן עם פתיחת שבועות האופנה והצהרת בית האופנה בלנסיאגה, יחד עם המנהל הקריאטיבי הנוכחי, דמנה גווסאליה, לחזור לעיצוב אלגנטי יותר דרך מסורות ההוט-קוטור והתפירה העילית, בדרך המאזכרת את כריסטובל עצמו, ובאמצעים ויזואליים המתכתבים עם רשתות חברתיות. שווה לעקוב אחר הסדרה וכמובן גם אחר הקולקציות הקרובות של המותג שלא מפסיק להתעדכן. עידן האלגנטיות, שנאמר כי הפסיק עם מותו של כריסטובל בלנסיאגה, חוזר.

טקסט: אור רוזנבלום.

DISCOVER MORE