כשטרנד תיקי הקש הקלועים פוגש את הטנא המסורתי של שבועות - עדי מרום מציגה גרסה מתוקה לטרנד שהפך לחלק בלתי נפרד מהלוק של הקיץ, והתוצאה? יצירה קולינרית חגיגית במיוחד ומלאה בסטייל.
לכבוד חג שבועות, התחברנו בפעם החמישית ליוצרת התוכן הקולינרי עדי מרום, כדי ליצור יחד פחזניות ביכורים אלגנטיות שיהפכו כל שולחן לחגיגה מעוצבת ומלאה בטעם.
בזמן שכולנו התרכזנו בלמצוא את תיק הקש המושלם שיתאים לשמלה הלבנה שבחרנו לחג, עדי מרום יצרה את הפרשנות החגיגית שלה למראה הטבעי והקלוע - פחזניות סל קטנות ומדוייקות מלאות בקרם קטיפתי ופירות יער נוצצים. מחווה אופנתית במיוחד לסלסלות האהובות שעשו את דרכן מחופי הים ומדשאות הפיקניק אל המסלולים הכי יוקרתיים ברחבי העולם.

תיקי הקש מביאים איתם קסם חופשתי לכל מראה שתצרו, צבע הבהיר מוסיף אור טבעי לכל אאוטפיט, וקלילות בלתי מחייבת שהם מביאים איתם למלתחה. השנה הם חוגגים רישמית את הפיכתם לפריט חובה לקיץ. לכל מעצבי העל יש את הגרסה שלהם לתיק שהפך לחלק בלתי נפרד מהלוק הקייצי המושלם. מייקל קורס חיבר תיק קש עם רצועת עור דקיקה למראה אלגנטי, ג'קמוס מציעים גרסה א-סימטרית שמוסיפה תחכום לסלסלה המסורתית, טומי הילפינגר שידך בין הקש ללבן לתוצאה נקייה וסימטרית וגם ארמני, מרק ג'ייקובס, קלווין קליין ובעצם כמעט כל מעצב ומותג, הציגו תיקים קלועים במראה נקי ובצבעים טבעיים.

את הטרנד הקיצי הזה מביא איתה עדי מרום - ממסלולי התצוגה לשולחן החג. והיא חולקת איתנו צעד צעד את כל הדרך לפחזניות מתוקות במראה חגיגי לשבועות.
פחזניות ביכורים לשבועות
לפחזניות-
125 גרם חמאה
125 גרם חלב = 2/3 כוס
125 גרם מים = 2/3 כוס
5 גרם מלח = כפית מלח שטוחה
10 גרם = כף סוכר
140 גרם = כוס קמח
220 גרם = 4 ביצים l
לקראמבל-
80 גרם חמאה
95 גרם = 3/4 כוס קמח
95 גרם = חצי כוס סוכר דמררה
לקרם המסקרפונה-
150 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ״ל שמנת להקצפה 38%
1/4 כוס חלב
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל
להגשה- פירות יער שאוהבים
אוכמניות
פטל
תותים
תות פקיסטני
אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת הקראמבל-
בקערת המיקסר עם וו גיטרה נניח חמאה, קמח וסוכר, נפעיל על מהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד.
נרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 1.5 מ״מ, נניח על מגש ישר ונכניס למקפיא.
נעבור לפחזניות-
בסיר נניח חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח ונביא לרתיחה (חשוב שתהיה רתיחה מספר שניות).
נוסיף בבת אחת את הקמח ונערבב היטב נכבה את האש ונמשיך לערבב עד קבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
נעביר את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית כמספר דקות עד שהבצק התקרר.
נשבור לקערה ביצים ונערבב טוב, נתחיל להוסיף את הביצים בהדרגה (כל פעם קצת) אל קערת המיקסר, הבצק כל פעם בהוספת הביצים יתפרק ויתחבר מחדש.
בצק הפחזניות אמור להיות במרקם ייציב לזילוף, לא בצקי ולא נוזלי מידי, בודקים את המרקם כאשר מותחים חתיכת בצק בין שתי האצבעות ואמור להיווצר חוט שלא נקרע.
נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק, על תבנית עם נייר אפייה נזלף עיגולים במרווחים בגודל שווה, נוציא את הקראמבל מהקפאה, בעזרת קורצן נקרוץ עיגולים בגודל הפחזניה, נניח את העיגולים של הקראמבל מעל הפחזניות.
את הפחזניות נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 175 מעלות טורבו בשליש התחתון של התנור, אפיית הפחזניות מאוד קריטית להצלחתם ולכן אסור!! לפתוח את דלת התנור בכל מהלך האפייה.
את הפחזניות אופים כ30 דקות, מוציאים רק כאשר כל הפחזניות קיבלו גוון זהוב שזוף ואחיד אם נוציא לפני שהן שחומות לגמרי הן יכולות ליפול אחרי אפייה, נוציא מאפייה ונצנן בחוץ.
לקישוט הפחזניה ניצור יידית ל״סלסלה״ ובעזרת שקית זילוף נזלף מבצק הפחזניות שהכנו ״יידיות״ בצורת חצי עיגול בהתאם לגודל הפחזניה, נכניס לתנור ממש לכמה דקות עד שמשחים, נוציא מאפיה לצינון.
לקרם-
בקערת המיקסר נניח גבינת מסקרפונה, שמנת להקצפה, חלב, אבקת סוכר ופודינג ונפעיל על מהירות בינונית עד קבלת קרם יציב.
נחתוך בעזרת סכין כל פחזנית בחלקן העליון, נזליף מהקרם עד כיסוי ונקשט יפה בפירות יער שאוהבים, נניח מעל כל פחזנית יידית שהכנו מראש. חג שמח!
